Vårens kultur på Messingen

Programbladet med vårens föreställningar och konserter i Messingen är här! Hämta ditt exemplar i Messingen eller kommunhuset. Du kan också ladda ner det direkt till datorn eller telefonen.

Nu kan du hämta ditt exemplar av vårens programblad i Messingen eller ladda ner det som PDF här.

Välkommen till en spännande scenvår i Messingen! Som vanligt bjuder programmet på en blandning av evenemang med scenkonst och musik för både stora och små. Det blir bland annat kulturluncher, dockteater, clownföreställning och flera gästspel från Riksteatern.

Helkväll med finlandssvensk kultur

Först ut på programmet är Finlandssvensk vis- & poesiafton lördag 9 februari. Det blir en helt unik föreställning med det bästa från den samtida finlandssvenska kulturscenen. På scen står kritikerrosade popartisten Iiris Viljanen och de två uppmärksammade finlandssvenska poeterna Heidi von Wright och Matilda Södergran.

Scen för barn

Dockteater, clownkonster, nycirkusworkshop och en superviktig dansföreställning är några av vårens evenemang för den yngre publiken. Flera av föreställningarna har fri entré!

Flera kulturluncher

Messingens kulturlunch har blivit ett populärt evenemang som ofta blir fullbokat. Under våren gästas vi av författaren Jonas Hassen Khemiri (fullbokat!), sångerskan Anna Ihlis som tolkar poeten Karlfeldt, folkmusikduon Symbio som spelar vevlira och dragspel och konserten Den gömda skatten med klassisk musik av kvinnliga tonsättare.

Gästspel från Riksteatern

I april väntar flera gästspel från Riksteatern. 24 timmar Svart Kvinna (OBS! Inställt) är en nyskriven teaterföreställning baserad på verkliga berättelser från Instagramkontot Svart Kvinna. Dancehallföreställningen I mellan med Unruly Gang handlar om styrka, syskonskap och tillhörighet.

Vi gästas också av Arabiska teatern som gör sin tolkning av klassikern Don Quijote. En familjeföreställning som spelas på arabiska och textas till svenska.

För mer information om kommande föreställningar och biljetter, se upplandsvasby.se/messingen.

Följ Messingen på Facebook för senaste nytt om våra evenemang.länk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 20 maj 2019