• Startsida
  • / Företagsklimatet allt bättre i Upplands Väsby

Företagsklimatet allt bättre i Upplands Väsby

I Upplands Väsby är företagen i kommunen positiva till kommunens service och tillgänglighet, att det är enkelt att komma i kontakt med kommunen. Kommunens handläggningstider upplevs också som mycket bra.

Foto: Mostphotos

Detta framgår efter en förhandspresentation av Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning om företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner, där över 30 000 företagare satt betyg på sin kommun.
Företagarna har betygsatt ett antal områden som är viktiga för företagsamheten. Det är bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter samt kommunens service till företagen.

Det är roligt att medarbetare och organisationens positiva arbete att möta företagen på ett bra sätt ger fina resultat, säger kommunalrådet Ann-Christin Frickner (c).

Upplands Väsbyföretagens sammanfattande omdöme om företagsklimatet i staden är 3,9 av 6. Högst betyg i länet får Solna (4,1) och Upplands-Bro (4,0).
Bland länets kommuner förbättras företagsklimatet i tolv kommuner, medan företagen ger ett lägre betyg i sju kommuner. I resterande kommuner ligger det sammanfattande omdömet stilla sedan förra året.Den fullständiga undersökningen presenteras den 24 september.

Information om undersökningen på Svenskt näringslivs webbplats Företagsklimatlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 24 maj 2019