Väsby gymnasium - startsida

Ekonomiprogrammet

Lös juridiska problem eller starta eget företag

Är du intresserad av samhällsfrågor, att få lära dig grunderna i bokföring, marknadsföring, juridiska problem eller har en dröm om att någon gång starta ett eget företag? Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning som ger dig goda kunskaper om hur människor fungerar, tänker, känner och handlar för att kunna ta bra beslut som ekonom eller jurist. Alla elever som går ekonomiprogrammet har möjlighet att starta och driva eget företag i åk 3 och inom ämnet företagsekonomi får du lära dig att arbeta med bokföringsprogram som visma och fortnox.

På ekonomiprogrammet de gymnasiegemensamma ämnena: engelska, historia, idrott och hälsa, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap och svenska. Programgemensamma karaktärsämnen är företagsekonomi, privatjuridik och psykologi. I åk 1 kommer du läsa 100p moderna språk och då kan du välja mellan tyska, franska och spanska.

Poängplan

Inriktningar

• Ekonomi
• Juridik

Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi

Inom inriktningen ekonomi får du läsa företagsekonomi 2, matematik 3 och entreprenörskap och företagande. Kurserna företagsekonomi specialisering och grafisk kommunikation ingår som programfördjupningar. Du kan sedan själv välja om du vill lägga till fördjupning inom marknadsföring eller redovisning.

Ekonomiprogrammet inriktning juridik

Inom inriktningen juridik får du läsa filosofi, affärsjuridik, rätten & samhället samt psykologi 2a. Kurserna retorik, sociologi och humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering ingår som programfördjupningar. Om du vill kan du även välja att istället läsa de programfördjupningar som ingår på inriktning ekonomi (entreprenörskap & företagande, grafisk kommunikation och företagsekonomi specialisering).

Individuella val

200 poäng på samtliga program. Inom ramen för det individuella valet har du alltid möjlighet att välja fördjupningskurser inom matematik, engelska, naturkunskap och språk. Vi erbjuder alltid någon kurs inom estetisk verksamhet. Utifrån elevernas intressen och önskemål erbjuder vi även kurser inom exempelvis samhällsvetenskap, juridik och företagsekonomi.


Länk till mer informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Väsby nya gymnasium är certifierad skola för att utbilda diplomerade gymnasieekonomer. Detta innebär att du som är elev på ekonomiprogrammet hos oss från hösten 2016 har möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom i samband med att du tar studenten. Diplomet styrker att du under din utbildning här har uppfyllt vissa krav som medför att du som elev både är antagningsbar till högskola och universitet samt anställningsbar efter avslutad utbildning. Läs mer : http://www.gymnasieekonom.se/kriterier-for-diplomeringlänk till annan webbplats

Tipsa en kompis

Sidansvarig John Gustafsson

Väsby Gymnasium      Växel: 08-590 970 00      E-post: elin.wallgren@upplandsvasby.se
Besöksadress: Love Almqvists torg 1, 194 77 Upplands Väsby