Öppna förskolor

Öppen förskola vänder sig till vuxna med barn i åldern noll till fem år som inte har barnomsorg. Verksamheten är gratis och du behöver inte anmäla dig.

Information med anledning av coronaviruset

För att minska smittspridning kommer Öppna Förskolan på Dragonvägen 92 hållas stängd tillsvidare.

Här kan du få mer information om corona och vad som är viktigt att tänka på. Informationen finns på flera olika språklänk till annan webbplats

Rådgivning via telefon till dig med barn 0-5 år, besökare vid Öppna Förskolan

Behöver du prata med någon om ditt barns behov av stimulans och aktiviteter? Det finns telefontider till dig, föräldraledig med yngre barn, utifrån Öppna Förskolans verksamheter.

Den isolering som sker just nu utifrån Covid19 kan innebära ett ökat behov av att bolla frågeställningar och idéer rörande ditt barns behov.

Telefonlinjen bemannas av våra förskollärare Mia och Ingwor på Öppna Förskolan som kan hjälpa dig med idéer och inspiration i den ofrivilliga isoleringen.

Telefonnumret är 08-590 97142 och telefontiden är tisdag och torsdag 09.00-10.00.

Kommunens öppna förskola

Kommunens öppna förskola är en del av Familjecentralen. Där finns även:

• mödravårdscentral
  • barnavårdscentral
  • kuratorer
Öppettider för kommunens öppna förskola på Dragonvägen 92.

Tidpunkt

Åldersgrupp

Babymassage (Boka tid)

Kontakta oss på Öppna Förskolan

Du hittar oss på Dragonvägen 92. Vi som arbetar på Öppna Förskolan är leg. förskollärare med lång erfarenhet. Du kan kontakta oss på telefon 08-590 971 42 eller via e-post oppnaforskolan@upplandsvasby.se.

Barnen får leka och utvecklas tillsammans

På öppna förskolan är både du och ditt barn delaktiga i verksamheten. Du och ditt barn får leka, sjunga, och träffa andra barn och vuxna. Vi har sångstund klockan 10.00 och 14.00.

Som vuxen träffar du andra vuxna och har möjlighet att knyta kontakter. Utbildad personal finns till stöd och ledning.

Du kommer och går som du vill under våra öppettider. Det finns möjlighet att värma mat till ditt barn. Fika finns att köpa till självkostnadspris.

Välkomna till oss!

Mia och Ingwor

Vi kan inte hålla öppet på grund av risk för spridning av Coronaviruset, men istället kommer vi presentera olika aktiviteter, tips och länkar för våra besökare.

Du kan också ringa oss på vår telefontid: 9.00 – 10.00, tisdagar och torsdagar.

Kom ihåg att stanna hemma om du eller ditt barn är sjukt och tvätta händerna ofta.

Tips till dig som förälder

• På Öppna Förskolans facebooks sidalänk till annan webbplats hittar du bland annat videos och frågesport som är anpassade till yngre barn.
  • Är du nyfiken på vikingatiden, vara ute i naturen och träffa lite djur- då kan du göra ett besök till vikingabyn Gunnes gård.länk till annan webbplats
  • Kommunen har samlat information om lekplatser, friluftsområden och annat roligt som finns att göra utomhus i Upplands Väsy. Du kan själv titta och se vad som passar er!
  • Fotografering - Du som vill fotografera ditt barn kan boka tid hos Fotografen. Fotograferingen kommer inte äga rum i våra lokaler utan i fotografens studio i Upplands Väsby. Ni bokar tid på fotografens hemsidalänk till annan webbplats där ni får ytterligare information.

Babymassage

Du som har barn som är runt 2–5 månader är välkommen att anmäla dig hos oss på telefon 08-590 971 42. Babymassagen består av tre tillfällen och vi går bland annat igenom kolikmassage. Babymassagen är kostnadsfri.

Andra öppna förskolor i kommunen

Senast uppdaterad: 15 maj 2020