Återlämning av dator

Datorn ska återlämnas till skolans IT-tekniker genast i samband med avslut av studierna. Särskilda anslag om datum och tider för återlämning av datorer dagarna innan studentutspringet anslås dels här på webben och dels i skolportalen och på skolans digitala infoskärmar.

• Ta bort eventuellt BIOS-lösenord och/eller fingeravläsningsprofil ifall ni läst in en sådan.

• Säkra filer o innehåll. Skolan tar inget ansvar för spridning av kvarlämnat innehåll.

• Tänk på att ert outlook-konto kommer att stängas ner under sommaren och all information med den. (Ni kommer åt mail o filer så länge den är aktiv via outlook.com/edu.upplandsvasby.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, logga in med samma konto o lösen som till skoldatorn

• När datorn är inlämnad och avregistrerad så går den inte att fås ut igen. Inga undantag!

• Ta bort eventuella klistermärken o annat blingbling som du själv klistrat på inklusive klister (INTE etiketten med UVK-nummer, serinummer o stöldskydd under datorn).

• Tvätta bort eventuella fläckar med en LÄTT fuktad trasa/papper med diskmedel eller tvål.

• Eventuella skador och smuts mer än normalt slitage kommer att efterfaktureras användaren. Det är leasingföretaget som avgör vad som räknas som onormalt slitage samt sätter priserna på ersättningen som faktureras er efter avräkning senare i höst

• Känner du på dig att det finns skador som kommer anses vara onormala bör du fundera på att lösa ut datorn eller göra en försäkringsanmälan ifall det är en olycka som orsakat skadan.

• Ej återlämnade datorer faktureras restvärdet på datorn som ligger på ca 2000kr + 500kr i ärendehanteringsavgift. När fakturan gått ut återtas inga datorer eller fakturor.
  • Datorn kan köpas ut för gällande restvärde under hela leasingperioden. Kontakta skolans IT-tekniker ifall intresse finns så begör han ut ett exakt pris. Datorn säljs med befintlig Windows och Office-installation som får användas för bersonligt bruk. Programmen får inte säljas eller överlåtas åt tredjepart. Skolans support och garantier upphör i och med utköpet från leasingen.