Väsby gymnasium - startsida

Digitala klassrum

VNG använder skolportalen i samtliga kurser och ämnen. Skolportalen är det dagliga digitala navet i kommunikationen mellan elever, lärare, föräldrar och övrig personal. Här samlas och kommuniceras personlig information utifrån just din roll baserat på dina ämnesval och studiesituation.

Här är ett axplock av alla funktioner och information som du hittar:

  • Nyheter
  • Schema och kalendarium
  • Uppgifter och inlämningsmappar
  • Frånvaroanmälan och frånvarodata
  • Kommunkationsforum
  • Bedömningar och omdömmen

Skolportalen

Skolportalen laddas och loggas upp automatiskt på elevdatorer men kan nås genom följande adress: http://skolportalen.vasbyeducation.se/vng/länk till annan webbplats

Vårdnadshavare kan nå portalen genom vilken internetansluten dator som helst på adressen: http://skolportalen.upplandsvasby.selänk till annan webbplats

Hör av dig till skoladministrationenom du inte fått inloggningsuppgifter till din epostadress.

Epost och digitala lagringsutrymmen

Som komplement till skolportalen erbjuder VNG ett konto på Outlook som skapas automatiskt när man blir inskriven på skolan. Kontot loggas upp automatiskt i elevdatorerna men kan nås från vilken internetansluten enhet som helst. Antingen genom appar eller genom inloggning på nedanstående adress:

http://outlook.com/edu.upplandsvasby.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Användarnamnet är din EDU-epostadress och lösenordet du valt och använder till elevdatorn. Skolmailen (EDU-mailen) är ditt datorinloggning (oftast årtalet du är född följt av tre första bokstäverna i för respektive efternamnet, ex 96abcabc) följt av @edu.upplandsvasby.se.

Tipsa en kompis

Sidansvarig John Gustafsson

Väsby Gymnasium      Växel: 08-590 970 00      E-post: elin.wallgren@upplandsvasby.se
Besöksadress: Love Almqvists torg 1, 194 77 Upplands Väsby