Innovativa skolprogrammet

Väsby Nya Gymnasium är en del av Microsofts innovativa skolprogram. Det innebär att våra lärare och elever har tillgång till Microsofts kompetens inom olika områden, gällande allt ifrån kurser i programvaror och programmering till att möta framtidsforskare hos Microsoft i samarbete med KTH.

På Väsby Nya Gymnasium är IT en självklar och viktig del av undervisningen för att rusta våra elever för framtiden liksom ett självfallet pedagogiskt hjälpmedel för våra lärare. Något som vi bevisligen gör riktigt bra med flera priser och utmärkelser i området för innovativt lärande och implementering av IT i undervisningen.

Därför tillhandahåller vi personliga lånedatorer utrustade med Windows 8.1 och Office2013 till alla våra elever.

Så gott som all kommunikation och inlämning sker i digital form i vår skolportal som alla våra elever automatiskt får tillgång till.