Väsby gymnasium - startsida

Lånedator

VNG är en ett till ett skola vilket betyder att alla elever på våra studieförberedande program får låna en PC genom skolan och kommunen under hela studietiden hos oss.

Eleven får ett par veckor efter skolstart kvittera ut en för närvarande (elev15):

HP ProBook 430 G2 med Intel i5 2,2Ghz 5200u processor,
4GB RAM, 128GB SSD och 13,3" 1366x768 LED skärm. 

Datorn har Windows 8.1 samt Office 2013 installerat med webbbaserad tillgång till Office 365 med epost och molnbaserat lagringsutrymme i OneDrive.

Garanti och försäkring

Elev och förälder tecknar ett avtal där man förbinder sig att ta hand om och vårda datorn väl samt förbinder sig att bekosta alla eventuella skador som inte täcks av produktgarantin som varar alla tre studieåren. Datorerna för Elev13 och Elev14 är försäkrade och en del olycksrelaterade skador täcks av försäkringen. Anledningen till att Elev15:s datorer inte är försäkrade är för att villkoren blivit oacceptabla samtidigt som premierna skjutit i höjden.

I de fall försäkringen täcker skadan reduceras kostnaden till 1000kr som faktureras elev/förälder efter reparation. I de fall där skadan inte täcks av vare sig garanti eller försäkring faktureras de faktiska reparationskostnaderna eleven/föräldern.

Eleven rekommenderas att köpa ett stötdämpande fodral och/eller väska för att skydda datorn. Datorfodral med skolans tryck säljs på skolan i samband med datorutlämning för 100kr. Den i särklass vanligaste skadan på datorn är spräckt LCD-panel i skärmen vilket inte omfattas av garanti.

Läs de utförliga villkoren i länkarna nedan.

Nätverksresurser och skolportal

Trådlöst nätverk finns överallt i hela skolbyggnaden. Alla nätverksresurser kräver ett giltigt användarkonto i skolans EDU-nät vilket skapas automatiskt då eleven skrivs in på skolan.

Användarkontot ger även tillgång till skolportalen med alla dess funktioner samt tillgång till kursytor i alla de ämnen som eleven studerar. Skolportalen är det centrala kommunikationsnavet mellan skolan, lärare och elever samt deras vårdnadshavare gällande allt som rör utbildningsinnehåll. Eleven bör äve ta för vana att regelbundet läsa sin skolmail. Samtliga elever och personal erbjuds även kommunikation genom programmet Lync.

Alla elever rekommenderas starkt att använda sig av de erbjudna molnbaserade lagringsytorna för att säkra filer och arbeten mot virusatacker, kraschade hårddiskar eller datorförluster. Skolan tar inget ansvar för förlorad data.

Länkar o avtal

Läs mer om Office 2013 och Office 365 och Lync här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Läs mer om datormodellen (med reservation för förändringar o avvikelser) här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
PDF Försäkringsvillkor Elev12.pdf 43.4 kB  2015-01-22 14.12
PDF Ansvarsförbindelse DATOR elev14.pdf 327.2 kB  2015-01-22 14.16
PDF ANSVARSFÖRBINDELSE_DATOR_O_NÄTVERK_Elev15.pdf 334.5 kB  2015-09-04 11.43
Tipsa en kompis

Sidansvarig John Gustafsson

Väsby Gymnasium      Växel: 08-590 970 00      E-post: elin.wallgren@upplandsvasby.se
Besöksadress: Love Almqvists torg 1, 194 77 Upplands Väsby