Skadehantering

På skolan finns det lika många datorer som elever och trots att vi försöker välja tillverkare och datormodeller med omsorg så går de sönder ibland.

Skolans datorer omfattas av en tre årig produktgaranti ​under hela leasingtiden. Oftast är datorn reparerad på plats på skolan på bara några dagar.

Skolans datorer är även försäkrade mot flertalet olycksfall, ex. om man råkar snubbla eller halka och tappar datorn i golvet eller blir utsatt för ett inbrott. Har man däremot tappat datorn eller om den har blivit stulen då man lämnat datorn utan uppsikt täcks förlusten i allmänhet inte av försäkringen.

Ärendehanteringskostnaden är för närvarande 1000kr vid godkända försäkringsskador och faktureras eleven/föräldern efter utförd reparation. Garantireparationer är givetvis helt kostnadsfria.

Lånedator kan kvitteras ut i mån av tillgång i väntan på reparation.

Vid upptäckt skada eller problem

1. Om du upptäcker en skada eller problem med din dator ska du snarast kontakta skolans IT-tekniker så att denne kan säkerställa omfattning och rätt åtgärd.

2. Enklare mjukvarurelaterade problem kan oftast lösas på plats inom några timmar. Inom en snar framtid kan elever själva utföra systemåterställning vid en särskild station på skolan. En fullständig systemåterställning tar under en timme. OBS! Allt som sparats lokalt på datorns hårddisk raderas!

3. Om problemet omfattas av en garantiåtgärd fyller IT-tekniker i en felanmälan med symptom på problemet samt elevens kontaktuppgifter som underlag för garantireparation.

4. Om skadan inte omfattas av garanti fylls en olycksanmälan till försäkringsbolaget i. Mera detaljerade villkor för försäkringsskador kan du läsa härlänk till annan webbplats

5. Lånedator kvitteras ut i mån av tillgång och eleven är ansvarig för lånedatorenligt samma villkor som sin ordinarie lånedator. Eleven rekommenderas att inte spara eller synka ner några filer lokalt på lånedaorn då skolan inte kan garantera att dessa filer inte sprids vidare till andra användare av datorn.

6. När datorn är reparerad o klar skickas ett SMS eller mail att dator kan hämtas ut. Eleven bör då hämta ut sin dator och återlämna lånedator inom max 3 skoldagar eftersom tillgången på lånedatorer är begränsad.

Läs gärna hur du förebygger skador och problem härlänk till annan webbplats.