Sandanimation

En sandanimation gjord av studentelever på teknikprogrammet 2014.

Animation är en del av digitalt skapande som är valbar kurs för elever i teknikprogrammet. Vår fantastiskt kreativa bildlärare Lina Hasani har skapat två animationer som inspiration och instruktion för våra elever.

Redan för 30.000 år sedan har människan varit intresserad av att avbilda sin omgivning som rörliga bilder. Grottmålningar i Frankrike berättar om detta, målningar där linjer överlappar varandra och som i den fladdrande elden skapar en illusion av rörelse.

Att animera innebär att man lär sig olika områden i ett och samma medium. Du får en automatisk känsla för tid, rytm, att berätta en liten berättelse, musik och ljud.

Du ger något liv! något som du från grunden skapar helt själv. Du behöver inte ens vara bra på att teckna eller måla.