Reading to learn - fortbildning för lärarna

Just nu pågår en fortbildningssatsning på "Reading to learn" för alla våra lärare på Väsby nya Gymnasium. Fortbildningen sträcker sig under hela läsåret 2015/2016 och kommer alla våra elever till del.

Metodiken Reading to learn, R2L, går ut på att stärka elevers delaktighet, läsförståelse och egna förmåga att skriva mer avancerade texter, bland annat genom lärarens sätt att ställa frågor i klassrummet och genom att lärare och elever tillsammans läser och bearbetar texter.

Pedagogiken är utvecklad i samarbete mellan lärare och lingvister i Australien. Den kan anpassas till all sorts undervisning, oavsett ämne och ålder på eleverna.

Utvärderingar av Reading to Learn har visat att eleverna utvecklas två till fyra gånger snabbare än förväntat, och de elever som utvecklas mest är de lågpresterande eleverna – de som haft svårast att nå upp till kunskapskraven. Idag används metoden över hela världen, och den har även gjort sitt intåg i svenska klassrum.

Läs gärna mer om Reading to learn på www.readingtolearn.com.aulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster