Teknikprogrammet

Inriktning: Informations-och medieteknik

Allt om datorer och teknikutveckling

Brinner du för datorer, programmering eller matematik? Eller skulle du vilja lära mer om 3D-ritning, spelutveckling eller webbdesign? Teknikprogrammet passar dig som är logisk, kreativ, designintresserad och nyfiken på teknikens roll i samhället. Inriktningen informations- och medieteknik är studieförberedande, men kan samtidigt ge dig möjligheter till arbete direkt efter gymnasiet. Den ger dig förutsättningar för vidare studier till bl.a. ingenjör, systemutvecklare eller programmerare.

På teknikprogrammet läser du de gymnasiegemensamma ämnena engelska, historia, idrott, matematik, religionskunskap, samhällskunskap och svenska. Du läser också de programgemensamma karaktärsämnena fysik, kemi och teknik. På Väsby Nya Gymnasium har vi valt att erbjuda inriktningen Informations- och medieteknik. Det innebär även att du läser kurser inom programmering, dator- och nätverksteknik och webbutveckling.

PoängplanPDF

Programfördjupningar

Inom ramen för programfördjupningarna på programmet kan du välja ett av två alternativ:

Ingenjörsspåret

Detta är fördjupningen för dig som vill läsa vidare på exempelvis KTH efter gymnasiet. Du får en gedigen grund inom matematik, teknik, fysik och kemi, inriktningen Innehåller kurserna Matematik 4, Matematik 5 och Fysik 2 Förutom en spännande teknisk utbildning får du även en god IT-kompetens under skoltiden. Detta val av programfördjupningar ger dig den särskilda behörighet som krävs för att läsa vidare till civilingenjör eller högskoleingenjör.

Programmeringsspåret

Innehåller kurserna Webserverprogrammering 1 och 2 samt cad 1 och cad 2. Detta blir en mer praktisk inriktning av programmet och passar dig som vill arbeta mer med programmering och hantering av olika datorprogram.

Individuella val

Samtliga program innehåller 200 poäng individuellt valbara kurser. Inom ramen för det individuella valet har du alltid möjlighet att välja fördjupningskurser inom matematik, engelska och språk. (Ett fortsättningsspråk kan du välja att läsa redan under åk 1.) Vi erbjuder alltid någon kurs inom estetisk verksamhet och entreprenörskap. Utifrån elevernas intressen och önskemål erbjuder vi även kurser inom exempelvis samhällsvetenskap, juridik och företagsekonomi.

Länk till mer informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster