Om våra tränare/idrottslärare

Här kan du läsa mer om våra tränare och specialidrottslärare kopplade till våra nationella och lokala idrottsutbildningar.

Idrottselev som gymmar.

Foto: Rosie Alm

Möt hockeytränaren Jussi

Därför tycker jag att du ska välja lokal idrottsutbildning i hockey på Väsby Nya Gymnasium

Att välja lokal idrottsutbildning i hockey på Väsby Nya Gymnasium, ger bra möjlighet att kombinera studier och hockeysatsning. På isen fokuserar vi mycket på individuell utveckling för att säkerställa utbildningen som hockeyspelare. Utanför isen går vi genom fysträning, återhämtning, kost och alla andra delar av spelareutvecklingen. Med den helheten får man bra utbildning i Hockey för framtiden.

Om hockeytränaren Jussi

Jussi Salo

Högskole Examen i Hockey

Yrke/uppdrag

Huvudtränare Väsby Hockey A-lag samt lokal idrottsutbildning (LIU) på Väsby nya gymnasium

Meriter/erfarenheter

30 år som tränare i fyra olika länder (Finland, USA, Norge, Sverige). Team Finland J18 landslag.

Möt innebandytränaren Mårten

Därför tycker jag att du ska välja lokal idrottsutbildning i innebandy på Väsby Nya Gymnasium

Jag tycker att du ska välja vår innebandyinriktning för att ta nästa steg i din utveckling och ge dig själv de bästa möjligheterna att nå dina mål.

Om innebandytränaren Mårten

Mårten Storm

Utbildning

Ämneslärar­programmet special­idrott samt idrott och hälsa vid Gymnastik och Idrotts­högskolan. Tränar­utbildningar genom Svenska innebandyförbundet (SBIF).

Yrke/uppdrag

Lärare på Väsby nya gymnasium, tränare i Rotebro innebandyklubbs herr- och damlag, tränare Stockholms distriktslag samt olika uppdrag inom spelarutveckling och ledarutbildning. Videocoach för U19-landslaget.

Meriter/erfarenheter

SM-guld distriktslags-SM, Årets tränare i dam division 1 säsongen 19/20, IKC fonders vetenskapliga pris 2019.

Möt padeltränaren Carlos

Därför tycker jag att du ska välja nationell idrottsutbildning i padel på Väsby Nya Gymnasium

LIU padel på Väsby Nya Gymnasium, i samarbete med Ultimate Padel - en av Sveriges bästa padelanläggningar, ger dig som satsar på en karriär inom padel fina förutsättningar inför framtiden.

Tillsammans med tränarteamet och skolan, arbetar vi efter en strukturerad plan med fokus på individuell utveckling. Utanför planen går vi genom viktiga element såsom fysträning, återhämtning, kost och alla andra delar av spelareutvecklingen. Välkommen att ansöka!

Om padeltränaren Carlos

Carlos Frechilla

Utbildning

Utbildad och tränad av Mariano Amat - Världens bästa padeltränare och tränare till världsstjärnorna Juan Lebrón och Alé Galan.
Master degree in Civil enginering från Universidad Politécnica de Madrid.

Yrke/uppdrag

Sportchef och huvudtränare Ultimate padel och tränare för LIU padel på Väsby Nya Gymnasium

Meriter/erfarenheter

I first came in contact with padel when I was 9 years old. I started training and competing as a junior and ended up reaching national level for my country.
During my padel career, I competed in two Junior World Championships and I ranked among the top 10 junior padel players in Spain. I moved to Sweden 5 years ago and I have been watching and developing the padel scene in Stocholm and Sweden.

Möt triathlontränaren Johan

Därför tycker jag att du ska välja nationell idrottsutbildning i triathlon på Väsby Nya Gymnasium

För att ge dig själv chansen att på bästa sätt kombinera gymnasiestudier i en inspirerande miljö med en elitidrottssatsning inom triathlon

Om triathlontränaren Johan

Johan Andersson

Personlig Tränare, PT-School
Certified Ironman Coach, Ironman U
Avancerad Träningsfysiologi, Karolinska

Yrke/uppdrag

Specialidrottslärare på Väsby Nya Gymnasium, NIU Väsby Triathlon Landslagstränare, Triathlonförbundet

Meriter/erfarenheter

Mer ån 25 år av eget tävlande inom triathlon. Mer än 5 år som coach inom triathlon. Huvudtränare Race&Shine Triathlon.

Möt simtränaren Marcelo

Därför tycker jag att du ska välja nationell idrottsutbildning i simning på Väsby Nya Gymnasium

Jag tycker att du ska välja NIU simning för att ta din elitsatsning till nästa nivå. Genom vår NIU utbildning får du chansen att kombinera skolan och träning i en inspirerande miljö med motiverade och goda vänner samt bra tränare.

Om simtränaren Marcelo

Marcelo Machado

Utbildning

Business Management på Wingate university och master i entreprenörskap vid Jönköpings universitet.

Yrke/uppdrag

Klubbchef Väsby Simsällskap och Nationell idrottsutbildning (NIU)/Elite coach.

Meriter/erfarenheter

Simmat i division 2 i USA (All American). Lett Jönköpings sumsim lag till två vintervinster i svenska ungdomsmästerskapen. Svensk tränare på Junior-EM och LEN Open water circuit. Tränare för simmare i många landslag på både junior- och seniornivå.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2021