Omsorg och hjälp

Information om vad som gäller för äldreboenden och övrig äldreomsorg. Här finns även information om vad som gäller för LSS-boenden.

Uppdaterad 12 april.

Äldreboenden

Den 17 februari öppnade särskilt boende för äldre i kommunen för besök igen. Information har skickats till närstående till personer på kommunalt äldreboende.

Det finns särskilda besöksrutiner på plats. Alla besökare måste använda den skyddsutrustning som verksamheterna tillhandahåller.

För att minimera risken för smittspridning ska du:

  • Avstå från besök om du har minsta symtom på sjukdom.
  • Avvakta med besök minst en vecka om du varit utomlands, någon i ditt hushåll har en misstänkt eller pågående covid-19 infektion eller om ni varit i kontakt med någon med covid-19 senaste 14 dagarna.

Boka besök i förväg

Boka gärna ditt besök i förväg genom att kontakta enhetschefen på telefon.

Besök helst din närstående följande tider:

  • måndag-fredag klockan 10.00-19.00. Uppehåll för besök över lunchen klockan 12.00-13.00 och under middagen klockan 17.00-18.00.
  • lördagar och söndagar klockan 10.00-16.00. Uppehåll för besök över lunchen klockan 12.00-13.00.

För att undvika trängsel och att så många som möjligt ska kunna få möjlighet att besöka sina närstående bör ni vara max 2 personer per besök samt att besöket inte överstiger en timme.

Tack för att vi tillsammans hjälps åt att genomföra besöken på ett så smittsäkert sätt som möjligt!

Tydliga rutiner

Våra äldreboenden arbetar enligt tydliga rutiner för att minimera risken för smittspridning. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Personalen på våra kommunala äldreboenden bär visir och munskydd under hela arbetspassen, även i personalutrymmen och i allmänna utrymmen.

Växelvården på Lavendelgården

Växelvården på Lavendelgården har öppnat i begränsad form från den 25 januari. De berörda har kontaktats via telefon.

I verksamheten är det krav på att all personal ska vara vaccinerad mot covid-19.

Dagverksamheten på Navet

Dagverksamheten på Navet öppnade den 22 februari med begränsat antal besökare. De berörda har kontaktats via brev och telefon.

Det kommer inledningsvis att vara max 6 deltagare i lokalen samtidigt, och samma grupp med 6 deltagare som träffas vid varje tillfälle.

I verksamheten är det krav på att all personal ska vara vaccinerad mot covid-19.

Träffpunkter för äldre

Träffpunkterna Rubinen och Kupan har stängt tills vidare på grund av coronaviruset.

Information om mötesplatser, träffpunkter och väntjänst för äldrelänk till annan webbplats

Hemtjänst

Hemtjänstutförarna arbetar enligt tydliga rutiner för att minimera risken för smittspridning. De följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Hemtjänstpersonalen använd alltid heltäckande visir och munskydd vid all ansiktsnära vård- och omsorg, som ett extra skydd för den de besöker. De ska även hålla avstånd till alla personer som befinner sig i bostaden, om inte hjälpen kräver nära vård- och omsorg.

LSS-boenden

Våra boenden arbetar enligt tydliga rutiner för att minimera risken för smittspridning. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Personalen bär visir under hela arbetspasset, även i personalutrymmen och i allmänna utrymmen.

Det råder inte besöksförbud på LSS-boenden, men vi avråder starkt från besök.

Senast uppdaterad: 12 april 2021