Kultur

Kulturen och konsten har en självklar plats i Upplands Väsby. Vi satsar särskilt på ett rikt kulturutbud för barn och unga. Det finns alltid något att uppleva och göra i kommunens kulturliv.

Viktig information om inställda evenemang och ändrade öppettider

Vårens evenemang i Messingen och på biblioteket är inställda på grund av coronaviruset. Vissa evenemang är flyttade till hösten.

Öppettiderna i Messingen och på Upplands Väsby bibliotek har ändrats tillfälligt.

Välkommen till Messingen för kultur och evenemang på nära håll!

Vi satsar på ett rikt och levande kulturliv för barn och unga. För dig som har barn eller själv är ung finns det många kulturaktiviteter.

Under våren 2020 planeras drive-in-bio i Vilundaparken. Filmvisningarna i Messingen är inställda på grund av coronaviruset.

I Upplands Väsby finns en konsthall och flera gallerier. Här finns också ett friluftsmuseum – Vikingagården Gunnes gård.

Kulturhistorien och kulturarvet är ständigt närvarande i Upplands Väsby kommun. Här finns många runstenar och ristningar och en levande vikingagård.

Kulturföreningar kan söka föreningsbidrag från kommunen för sin verksamhet.