Om våra tränare/idrottslärare

Här kan du läsa mer om våra tränare och specialidrottslärare kopplade till våra nationella och lokala idrottsutbildningar.

Idrottselev som gymmar.

Foto: Rosie Alm

Möt hockeytränaren Jussi

Därför tycker jag att du ska välja lokal idrottsutbildning i hockey på Väsby Nya Gymnasium

Att välja lokal idrottsutbildning i hockey på Väsby Nya Gymnasium, ger bra möjlighet att kombinera studier och hockeysatsning. På isen fokuserar vi mycket på individuell utveckling för att säkerställa utbildningen som hockeyspelare. Utanför isen går vi genom fysträning, återhämtning, kost och alla andra delar av spelareutvecklingen. Med den helheten får man bra utbildning i Hockey för framtiden.

Om hockeytränaren Jussi

Jussi Salo

Högskole Examen i Hockey

Yrke/uppdrag

Huvudtränare Väsby Hockey A-lag samt lokal idrottsutbildning (LIU) på Väsby nya gymnasium

Meriter/erfarenheter

30 år som tränare i fyra olika länder (Finland, USA, Norge, Sverige). Team Finland J18 landslag.

Möt innebandytränaren Mårten

Därför tycker jag att du ska välja lokal idrottsutbildning i innebandy på Väsby Nya Gymnasium

Jag tycker att du ska välja vår innebandyinriktning för att ta nästa steg i din utveckling och ge dig själv de bästa möjligheterna att nå dina mål.

Om innebandytränaren Mårten

Mårten Storm

Utbildning

Ämneslärar­programmet special­idrott samt idrott och hälsa vid Gymnastik och Idrotts­högskolan. Tränar­utbildningar genom Svenska innebandyförbundet (SBIF).

Yrke/uppdrag

Lärare på Väsby nya gymnasium, tränare i Rotebro innebandyklubbs herr- och damlag, tränare Stockholms distriktslag samt olika uppdrag inom spelarutveckling och ledarutbildning. Videocoach för U19-landslaget.

Meriter/erfarenheter

SM-guld distriktslags-SM, Årets tränare i dam division 1 säsongen 19/20, IKC fonders vetenskapliga pris 2019.

Möt padeltränaren Guillermo

Jag tycker att du ska välja vår padelinriktning på Väsby Nya Gymnasium eftersom det ger dig de bästa förutsättningarna att satsa både på skolan och din idrott.

Om padeltränaren Guillermo

Guillermo Lacourt

Utbildning

Tränad av meriterade tränare såsom Mariano Amat, Carlos Frechilla m.m.

Yrke/uppdrag

Junioransvarig och tränare på Ultimate Padel samt tränare för LIU Padel på Väsby Nya Gymnasium.

Meriter/erfarenheter

Under mina fyra år i Spanien introducerades jag till padel. I Spanien kom jag i kontakt med meriterade instruktörer från Murcia-regionen och blev då upplärd som spelare under mina år som jag bodde där. Arbetar nu som junioransvarig och tränare på Ultimat Padel. Min vision är att träna upp andra till att få sporten att bli andras passion och nås in fulla potential.

Möt triathlontränaren Johan

Därför tycker jag att du ska välja nationell idrottsutbildning i triathlon på Väsby Nya Gymnasium

För att ge dig själv chansen att på bästa sätt kombinera gymnasiestudier i en inspirerande miljö med en elitidrottssatsning inom triathlon

Om triathlontränaren Johan

Johan Andersson

Personlig Tränare, PT-School
Certified Ironman Coach, Ironman U
Avancerad Träningsfysiologi, Karolinska

Yrke/uppdrag

Specialidrottslärare på Väsby Nya Gymnasium, NIU Väsby Triathlon Landslagstränare, Triathlonförbundet

Meriter/erfarenheter

Mer ån 25 år av eget tävlande inom triathlon. Mer än 5 år som coach inom triathlon. Huvudtränare Race&Shine Triathlon.

Möt simtränaren Marcelo

Därför tycker jag att du ska välja nationell idrottsutbildning i simning på Väsby Nya Gymnasium

Jag tycker att du ska välja NIU simning för att ta din elitsatsning till nästa nivå. Genom vår NIU utbildning får du chansen att kombinera skolan och träning i en inspirerande miljö med motiverade och goda vänner samt bra tränare.

Om simtränaren Marcelo

Marcelo Machado

Utbildning

Business Management på Wingate university och master i entreprenörskap vid Jönköpings universitet.

Yrke/uppdrag

Klubbchef Väsby Simsällskap och Nationell idrottsutbildning (NIU)/Elite coach.

Meriter/erfarenheter

Simmat i division 2 i USA (All American). Lett Jönköpings sumsim lag till två vintervinster i svenska ungdomsmästerskapen. Svensk tränare på Junior-EM och LEN Open water circuit. Tränare för simmare i många landslag på både junior- och seniornivå.

Senast uppdaterad: 18 mars 2022