Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av kriminologi? Vill du lära dig grunderna i bokföring, marknadsföring och juridiska problem? Vill du starta eget företag? Då passar ekonomiprogrammet dig.

Två elever.

Foto: Eva Dalin

Det finns två inriktningar

På juridikinriktningen kommer du att studera kriminologi ur olika perspektiv. Du kommer att jobba nära arbetslivet tillsammans med företag, myndigheter och organisationer samt få möjligheten att samarbeta med nordiska juristakademien och vara med i skol-SM i juridik. Du kommer att läsa filosofi, affärsjuridik, rätten & samhället samt psykologi 2a. Kurserna retorik, sociologi och humanistisk- och samhällsvetenskaplig specialisering/kriminologi ingår som programfördjupningar.


Inom ekonomi får du läsa företagsekonomi 2, matematik 3 och entreprenörskap och företagande. Kurserna företagsekonomi specialisering, ledarskap och organisation, ingår som programfördjupningar.

Lös juridiska problem eller starta eget företag

Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning som ger dig goda kunskaper för att kunna ta bra beslut som ekonom eller jurist. Alla elever i åk 3 erbjuds möjlighet att starta och driva eget företag.

Diplomerad gymnasieekonom

Väsby nya gymnasium är en certifierad skola för att utbilda diplomerade gymnasieekonomer. Det innebär att du under utbildningen får tillräckliga kunskaper som förbereder dig för ett arbetsliv inom ekonomi. Det kan ge dig möjlighet till ett jobb inom ekonomi efter studenten samtidigt som du har gått ett högskoleförberedande program.

Information om diplomering på gymnasieekonom.se Länk till annan webbplats.

Diplomerad gymnasieekonom
  • NYTT! Fördjupa dig i kriminologi på juridikinriktningen.
  • Driva eget företag i åk 3, med organisationen Ung Företagsamhet.
  • Möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom.
  • Du väljer inriktning inför åk 2.
  • Nära samarbete med näringslivet genom bland annat Väsby Promotion.
Senast uppdaterad: 5 april 2024